Saskia van As, arts

Artikelen

Brood en darmklachten
Brood is een belangrijk onderdeel van ons leven, de Nederlandse levensstijl en onze cultuur.
Maar steeds meer mensen laten brood staan of vervangen het door glutenvrij brood, omdat zij geen gluten of tarwe verdragen, buikpijn krijgen of darmklachten en zich fitter voelen zonder brood. helaas wordt glutenvrij brood niet goed verdragen omdat dit van granen is gemaakt van een hoog zetmeelgehalte. Dat wil zeggen dat ook glutenvrij brood, dat veel zetmeel bevat, beter kan worden vermeden.
• Brood is gemaakt van tarwe en bevat gluten, een eiwit dat een intolerantie of allergie kan veroorzaken, Superfood brood is glutenvrij..
• Ongeveer 20% van de bevolking heeft darmklachten zoals een opgezette buik, buikpijn, diarree of verstopping, een groot deel voelt zich beter zonder brood.
• De helft van de bevolking heeft overgewicht, brood speelt daarin een grote rol. Voor de meeste mensen die te zwaar zijn, is het beter om geen zetmeelrijk voedsel te consumeren. Glutenvrij brood bevat te veel zetmeel.
 
Wil je toch graag brood eten? Dat kan! Brood hoeft niet gemaakt te worden van granen. Superfood Brood is gemaakt van groenten en bevat geen of tarwe en is dus glutenvrij. Het kookboek Superfood brood bevat een recepten voor iedereen. Zo is er bananenbrood, muffins met bessen, crackers met zeewier, pannenkoeken en wafels.
 
Onderwerpen met betrekking tot brood, superfood en raw food zijn in een aantal artikelen gerangschikt.

 
Oorzaken
Glutenallergie en darmklachten
Gluten intolerantie en darmklachten
Gebrek aan IgA
Voedselallergieën
Tarwe en grasallergie en darmklachten
Zetmeel intolerantie en darmklachten
Zetmeel en candida overgroei
Zetmeel in de ontlasting en darmparasieten Testen bij Darmklachten
Voeding
De mond en verslaving
Dichtheid van voedsel en verzadiging
Glycemische index, Zetmeelgehalte brood
Paleo dieet
Prikkelbare darmsyndroom, PDS
Ontlastingsonderzoek


Superfood brood is de oplossing!