Saskia van As, arts

Superfood Brood kookboek

Superfood Brood Kookboek, glutenvrij brood

Glutenvrij Superfood Brood  en darmklachten

De Superfood Brood recepten zijn glutenvrij en bevatten geen graan. Het brood is gemaakt van ingrediënten zoals bessen, kokosmeel en zoete aardappel. Dat is verrassend en wat ongewoon, maar het werkt. De Superfood brood recepten zijn zeer geschikt voor mensen buikpijn, chronische darmklachten, coeliakie of een tarwe allergie. De Superfood glutenvrije brood recepten passen in het candidadieet. Het brood kan met maar ook zonder noten en zaden gemaakt worden en kan gebruikt worden bij voedselallergien. Er is hypoallergeen brood voor mensen met allergieën, zeewierbrood waarmee je kunt afvallen. Mensen met een latexallergie kunnen brood maken van de juiste ingrediënten. Superfood brood is bestemd voor mensen met darmklachten.

Wat is Superfood?
Superfood is niet één  product maar een verzamelnaam voor voedingsmiddelen die goede eigenschappen hebben. Bietjes, zeewier, bessen, koolsoorten en wilde paddenstoelen zijn gebouwd uit cellen en plantvezels. Het is voedsel dat de groei van de darmflora stimuleert, ontstekingsremmende stoffen, essentiële suikers en antioxidanten bevat.
Deze superfood wordt ook 'raw food' en ‘functional foods’ genoemd en spelen een belangrijke rol  in de opbouw en herstel van het lichaam en het immuunsysteem. Dit in tegenstelling tot zetmeel.
Alle granen en tarwebrood, ook volkoren brood en glutenvrij boord hebben een hoog gehalte aan zetmeel dat geheel bestaat uit glucosemoleculen en geen voedingswaarde heeft.  Zetmeel  speelt een belangrijke rol in overgewicht, een toename van buikvet, hoge insuline spiegels en ontstekingsreacties. Geadviseerd wordt om eens een tijd alle granen weg te laten, om te zien of je je fitter voelt of fysieke klachten afnemen.
Je kan gewoon knollen, zeewier, paddenstoelen en salades eten want wij hebben brood niet echt nodig.
Waarom dan Superfood Brood? Omdat het gewoon fijn is om af en toe een broodje te eten. De Superfood glutenvrije brood recepten zijn niet bedoeld voor elke dag, maar stellen je in staat  koekjes te maken, een wafel, een pannenkoek met fruit en een muffin om mee naar school te nemen. Het glutenvrije brood is geschikt voor coeliakie patienten.
 
Superfoodbrood glutenvrije brood recepten
Het Superfood brood kookboek bevat glutenvrije recepten voor verschillende soorten brood zoals bananenbrood, zeewierbrood en olijvenbrood en ook cranberry muffins, pannenkoeken met bessen of groenten, wafels, chocoladekoekjes, pizza, appeltaart en crackers. Daar het brood niet alleen glutenvrij is, maar geen graan of zaden bevat kan het worden gebruikt bij coeliakie, een tarwe allergie en een soja- of een latexallergie. De brood recepten zijn ook bedoeld als onderdeel van het candida dieet en in te zetten tijdens de behandeling van darmparasieten. Gebruik de brood recepten voor kinderen met darmklachten en overgewicht.

Waarom Superfood Brood?
Steeds meer mensen eten glutenvrij brood en laten gluten en zelfs alle granen weg omdat zij zich fitter voelen. Sommige laten brood weg om af te vallen. Anderen hebben darmklachten zoals buikpijn of een opgezette buik door het eten van brood of een glutenallergie en moeten glutenvrij eten. Mensen met een intolerantie voor gluten gebruiken vaak glutenvrij brood en glutenvrije producten. Het nadeel is dat glutenvrij brood is dat het wordt gemaakt van granen en een zeer hoog zetmeelgehalte heeft. Glutenvrij brood wordt lang niet altijd goed verdragen daar het van mais en rijst is gemaakt, granen die tot de grasfamilie behoren en een kruisreactie kunnen geven met tarwe..
Je kan zeer goed leven zonder brood. De Superfood glutenvrije brood recepten maak je  van tijd tot tijd voor je plezier, wanneer je eens zin hebt in iets lekkers. Maar dat niet alleen, Superfood Brood is gemaakt van grondstoffen die genezende, opbouwende eigenschappen hebben en mineralen, antioxidanten, vezels en ontstekingsremmende stoffen bevatten.
 
Superfood en Rawfood als product
Superfoods en Rawfood zijn termen die gebruikt worden om producten zoals kokosmeel, hennepzaad, bietenpoeder en rauwe chocolade aan te duiden en producten die op de markt gebracht zijn zoals maca en granaatappelpoeder. Er is een enorme selectie ingrediënten waarvan je deeg kan maken. Wat Superfood brood bijzonder maakt dat je het ook zonder zaden en noten kan maken. Je kan glutenvrij, hypoallergeen brood bakken van een laag zetmeelgehalte. Je kan ook essentiële suikers zoals mannose toevoegen en mineralen zoals calcium en zink.
 
Superfood als keuze
Superfood Brood is dus niet een kant en klaar product of een recept. Het kookboek bevat brood recepten van verschillende ingrediënten, zo kan je zelf bepalen wat bevalt. Het Superfood Brood concept sluit aan bij het Paleo dieet, low cab dieet, is uiteraard glutenvrij en kan worden gebruikt door mensen met voedselallergieën en diegenen met een wens af te slanken.
 
Darmklachten?
Buikpijn, een opgezette buik of andere darmklachten bij het eten van brood? Mogelijk heeft u een glutenallergie of een tarwe allergie. Ook is besmetting met parasieten een veel voorkomende oorzaak. Zie het overzichtsartikel, Darmklachten.

Het kookboek Superfood brood bevat
• Informatie over darmklachten
• Glutenvrije recepten voor pannenkoeken, wafels, koekjes, crackers, pizza en taarten
• Een overzicht van de ingrediënten
• Een handige boodschappenlijst
• Praktische afbeeldingen
• Duidelijke stap voor stap instructies
• 4 basis deegrecepten voor brood zonder graan, noten en zaden
• Informatie over voedingsallergien, kruisreacties en recepten met meel van peulvruchten, noten en zaden
• Gerechten zonder ei, alle recepten kunnen worden gemaakt zonder melkproducten
• Dieet planning en een rotatieschemaSuperfood brood is de oplossing!